Psalmopoeus cambridgei

Psalmopoeus cambridgei

Origine: Trinidad

Trinidad chevron tarantula (Psalmopoeus cambridgei) face parte din

  • Regnul: Animalia
  • Increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin:Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul:Psalmopoeus
  • Specie: cambridgei.Asa cum ii spune si denumirea populara specia se gaseste in Trinidad. In salbaticie exemplarele adulte acestei specii se gasesc in coronamentul arborilor din padurile Trinidad-ului, juvenilii sunt mai des intalniti la ascunsi in diferite galerii sau ascunzatori pe care si le construiesc singuri.

Hrana Psalmopoeus cambridgei

Hrana tarantulelor ar trebui sa fie compusa din: gandaci, greieri, superworms, mealworms. Ca regula generala hrana trebuie oferita o data la 2-3 zile. Se poate insa aprecia momentul in care aceasta trebuie oferita in functie de dimensiunile abdomenului tarantulei.
Caracteristici Psalmopoeus cambridgei

Specie arboricola, cu toate acestea specimenele tinere isi vor petrece majoritatea timpului in galerii construite din panza, peste care vor aseza substrat pentru a se camufla.

Prosoma si ophistosoma sunt de culoare verde-maslinie, prezentand desene portocalii pe picioare. Pedipalpii si primele doua perechi de picioare sunt mai late spre varfuri decat cele din spate, cu o ingrosare evidenta a „scopula pad-ului”, adaptare specifica tarantulelor arboricole. Aceasta tarantula nu poseda perisori urticanti desi este o specia intalnita in America latina. Unii considera ca Psalmopoeus cambridgei nu este decat o varianta de culoare a Psalmopoeus irminia, existand cazuri in care hibrizi obtinuti din exemplare apartinand acestor specii au fost fertili cat si a faptului ca Psalmopoeus cambridgei este o specie insulara.

Exemplarele acestei specii sunt rapide, defensive fiind astfel nerecomandata incepatorilor. Este considerata de unii crescatori drept cea mai agresiva dintre toate speciile reprezentand acest gen. Dimensiuni la maturitate: 16-17 cm, este specia care atinge cele mai mari dimensiuni din gen.

Terariu

Pentru exemplarele ce au atins maturitatea corporala este recomandat un terariu de 35x35x40 centimetrii (Lxlxh). Cel mai indicat substrat ar fi cocosul, iar grosimea substratului sa fie de 7-10 centimetrii. Dupa ce exemplarul atinge 7-8 centimetrii legspan nu trebuie sa lipseasca niciodata vasul cu apa. Temperatura din terariu trebuie sa fie intre limitele 23 – 28gr Celsius, iar umiditatearelativa a aerului trebuie sa fie in jurul valorii de 80%.

Fiind o specie care necesita un nivel ridicat al umiditatii, in terariul unei Psalmopoeus cambridgei se pot intampina probleme in combaterea mucegaiului si a aparitiei si inmultirii acarienilor. Este recomandat ca terariul sa fie foarte bine ventilat si la 2-3 saptamani este absolut necesar sa va asigurati ca nu au aparut acarieni.

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Psalmopoeus cambridgei poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulei, mai ales de catre cei fara experienta.

Reproducere Psalmopoeus cambridgei

Datorita faptului ca este o tarantula destul de des intalnita in hobby, incercarile de imperechere au fost numeroase, si de asemenea rata de imperecheri reusite este destul de crescuta. Din aceste considerente, specia este considerata una din cele mai bune specii pentru o prima incercare de inmultire, alaturi de Pterinochilus murinus.

Din propria experienta pot sa spun ca masculii acestei specii sunt destul de speriosi in momentul imperecherii si este posibil ca imperecherea sa nu aiba loc imediat, desi femelele au un comportament perfect pentru imperechere se poate ajunge la cazuri in care femela omoara masculul si il consuma. De asemenea sunt raportate cazuri in care femela depune oua, dar acestea sunt infertile.

Poze Psalmopoeus cambridgei

Psalmopoeus cambridgei

Bibliografie: