Cele mai populare strategii pentru jocurile de ruletă

sc toateanimalele.ro

Ruleta este un joc simbol al cazinourilor din întreaga lume, fiind asociată de cele mai multe ori cu luxul stabilimentelor unde au loc jocuri de noroc. Este unul dintre cele mai populare și vechi jocuri de noroc, cu origini care datează încă din secolul XVII. 

 

Acest joc fascinant a pornit de la încercarea matematicianului francez Blaise Pascal de a construi o mașinărie perpetuă. Invenția lui a dat greș, dar a dat startul unei istorii greu de egalat vreodată, și jocul de ruletă. 

 

Ruleta în forma pe care o cunoaștem astăzi a apărut în secolul următor, în Franța. La fel ca varianta actuală europeană, ruleta de la acea vreme se prezenta cu o roată cu buzunare numerotate de la 1 la 36 și cu un singur buzunar 0. Versiunea americană, cea cu doi de 0, pe care toată lumea o cunoaște în prezent a apărut mult mai târziu, în secolul XIX, jocul fiind dus în America de către emigranți. 

 

Popularitatea jocului de ruletă a crescut și mai mult în epoca modernă prin prezența sa în cazinourile online datorită disponibilității foarte mari. Bineînțeles că și bonusurile oferite de cazinouri joacă un rol important. Clienții sunt tentați să încerce mai des unele jocuri datorită unor bonusuri de bun venit, rotiri gratuite fără rulaj, cashback etc. 

 

În cazinourile online pot fi jucate variantele clasice ale ruletei (europeană și americană), dar și versiuni interactive sau mini ruletă. Toate acestea au mize potrivite pentru oricine. 

 

La jocul de ruletă este esențială cunoașterea regulilor de bază pentru a înțelege cum se desfășoară jocul. Regulile includ și diversele categorii de pariuri, care în principal se împart în două mari categorii: interioare și exterioare. Fiecare jucător își alege tipul de pariu preferat și versiunea dorită de ruletă în funcție de bugetul de care dispune și de stilul de joc specific. 

 

Ruleta este un joc bazat în exclusivitate pe noroc. Cu toate acestea, aplicarea unor strategii potrivite ajută la creșterea șanselor de câștig. Sistemele de pariere care sunt folosite la ruletă se referă la managementul bugetului și dacă sunt aplicate corect îți oferă șanse mult mai mari de câștig decât dacă vei juca fără nicio strategie. 

Martingale vs. Fibonacci – care este mai eficientă?

 

Două dintre cele mai cunoscute și frecvent utilizate strategii la jocul de ruletă sunt Martingale și Fibonacci. Ambele sunt ușor de înțeles, dar prezintă graduri de risc diferite. Alegerea unuia dintre cele două sisteme de pariere depinde doar de preferințele tale ca jucător și de suma de bani pe care ești dispus să o cheltuiești în cazinou. 

 

Iată o comparație între Strategia Martingale și Strategia Fibonacci: 

Martingale

 

Este un sistem de pariere de progresie geometrică, adică nivelul pariului crește exponențial după fiecare pierdere. Este o strategie cu un nivel de risc foarte ridicat, presupune pariuri agresive, iar acest stil de pariere necesită un buget mare. Există riscul să nu poți duce la capăt un șir de pariuri în stil Martingale pentru că poți atinge limita maximă de pariere dacă pierderile se întind pe o perioadă lungă de timp. 

 

Potrivit Sistemului Martingale, după fiecare pierdere trebuie să dublezi pariul, iar în momentul în care ai câștigat, revii la valoarea pariului inițial. O astfel de strategie îți promite că atunci când atingi câștigul ai recuperat toate pierderile de până în acel moment și ai obținut un profit egal cu valoarea pariului inițial. 

 

Martingale dă rezultate bune pe termen scurt cu condiția să nu ai de-a face cu un șir foarte lung de pierderi. Are însă riscuri mari dacă te lovești de o serie foarte lungă de pierderi din cauză că valoarea pariurilor crește odată cu pierderile. Dacă, de exemplu, ai un șir de 10 pierderi una după alta, pariul poate să fie uriaș și să-ți facă o gaură în buget greu de susținut. 

 

Deci, trebuie să știi că este ușor de înțeles și de aplicat, dar este recomandat să ai în vedere gradul ridicat de risc înainte să te folosești de Strategia Martingale. De asemenea, trebuie să știi că este potrivită pentru recuperarea pierderilor pe termen scurt și că se pliază foarte bine pe jucătorii cu un stil de joc agresiv și cu un buget mare. 

Fibonacci

 

Este tot o strategie progresivă, dar mult mai conservatoare decât Martingale. Strategia Fibonacci se bazează pe șirul Fibonacci folosit în matematică (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13…). Conform acestui sistem de pariere, după fiecare pierdere, pariezi suma rezultată din adunarea ultimelor două pariuri și după ce apare un câștig revii în șir cu două poziții și continui pariurile de la acel nivel. 

 

Strategia Fibonacci are avantajul unui risc mult mai mic decât Martingale. Creșterea valorii mizelor este mult mai lentă și există un risc mai redus de a atinge valoarea maximă a pariurilor acceptată la masa de joc. Din punct de vedere financiar, nu necesită cheltuieli atât de mari ca și Sistemul Martingale. 

 

Printre dezavantaje poate fi menționată recuperarea pierderilor într-un ritm mult mai lent deoarece nu este suficientă o singură victorie pentru a recupera tot ce ai pierdut anterior. În plus, poate fi confuză gestionarea numerelor din șirul Fibonacci. 

Greșeli comune de evitat la masă

 

Atât jucătorii începători cât și cei experimentați pot să facă greșeli care influențează într-o măsură mai mică sau mai mare șansele de câștig. 

 

Să joci fără să te informezi dacă te-ai așezat la o masă de ruletă europeană sau americană este o greșeală destul de comună printre jucători. Ignorarea unei astfel de informații ar putea să te coste scump deoarece la ruleta europeană există un singur zero și un avantaj al casei de 2.7%, în timp ce la ruleta americană există un zero și dublu zero, iar avantajul casei este de 5.26%. Este ideal să joci la ruleta europeană datorită avantajului casei mult mai mic decât la cea americană. 

 

Lipsa unui management al bugetului este o altă greșeală comună care trebuie evitată. Să joci fără a avea un buget clar stabilit poate provoca o serie de cheltuieli foarte mari. Este benefic să setezi un buget de joc pe care să îl și respecți. 

 

Încercarea de a recupera pierderile este o greșeală care te va adânci în cheltuieli mult mai mari și nicidecum nu va duce la ceea ce îți dorești. Pierderile trebuie acceptate ca parte a jocului. 

 

Plasarea de pariuri riscante este, de asemenea, o mișcare nedorită care poate determina epuizarea rapidă a bugetului. Nu este în favoarea ta să mizezi pe numere unice, de exemplu, care au cote foarte mari, dar șanse mici de câștig.

 

Să crezi că avantajul casei se modifică dacă aplici o strategie de joc este o greșeală. La ruletă nu se schimbă avantajul casei, așa cum se întâmplă la blackjack. 

 

Alte greșeli care te pot afecta negativ sunt: superstițiile, jocul sub influența alcoolului sau al altor substanțe, pariurile impulsive, 

 

Concluzie

 

În concluzie, alegerea unui sistem de pariere se face în funcție de anumiți factori precum bugetul pe care îl ai, stilul de joc și nivelul de risc pe care vrei să ți-l asumi. 

 

Este recomandată evitarea unor greșeli banale care pot avea o influență negativă asupra rezultatelor jocului.