Stiti cat poate dormi un melc? Sau cat poate deschide gura un hipopotam? Ori cum se poate curata in urechi o girafa? Exista extrem de multe lucruri pe care nu le stim si nu le-am aflat inca despre lumea plina de minuni si mistere a animalelor. Chiar daca le avem in caminul nostru sau le admiram in mediul lor natural, animalele au reprezentat mereu o mare provocare. Si, de asemenea, continua sa ne uimeasca cu unele lucruri pe care le vom evidentia chiar acum!
40 de curiozitati despre animale
Crocodilul nu poate scoate limba.
O cartita poate sapa un tunel adanc de 90 m intr-o singura noapte.
O pasare colibri cantareste mai putin decat o moneda de un penny.
Un hipopotam poate deschide gura atat de mult incat poate intra in ea un copil inalt de 1,2 m.Un melc poate dormi si trei ani fara intrerupere.
Strutii au ochii mai mari decat creierul.
Taurii nu pot deosebi culorile, de aceea ei ar ataca matadorul indiferent daca acesta ar avea in mana o manta rosie sau de orice alta culoare.
Camilele au trei pleoape care au rolul de a le proteja de nisipul pus in miscare de vanturile puternice din desert.
Elefantii pot mirosi apa de la o distanta de aproximativ 5 kilometri. Ei de asemenea sunt unicele din cele trei specii de mamifere care sufera de menopauză, celelalte doua sunt balenele cu cocoasa si femeile.
Mai mult de 10.000 de pasari mor anual pentru ca lovesc de ferestre. Broastele si tantarii au dinti.
In general vacile dau mai mult lapte daca asculta muzica.
Delfinii dorm cu un ochi deschis.
Un sobolan poate trai fara apa mai mult decat poate trai fara apa o camila.
O vaca produce o cantitate de gaz de 200 de ori mai mare decat produce omul.
Girafa se poate curata in urechi fara probleme folosindu-se de limba ei lunga de 50 de cm.
Delfinii pot dormi si inota in acelas timp.
Renilor le plac bananele.
Sobolanii se inmultesc asa de repede incat in 18 luni o pereche poate produce un numar de un milioan de descendenti.
Limba cameleonului poate atinge lungimea dubla a corpului sau.
Blana ursului polar este alba deoarece mijlocul firului de par din blana este gol, iar prin el se reflecta lumina mai mult decat in zapada si gheata. Pielea unui urs polar este neagra.
Elefantul nu vede foarte bine, insa este ajutat de urechi si de nas.
Tigrii nu au dungi numai pe blana lor, ci si pe pielea lor si nu exista doi tigrii care sa aiba dungi la fel pe corp.
Femelele de dihor pot sa moara daca nu se imperecheaza. In perioada de caldura, corpul lor secreta un nivel foarte mare de estrogen, iar daca hormonul sta in sange pentru o perioada prea lunga, poate cauza o anemie aplastica a maduvei osoase, care este fatala.
Nasul fiecarei pisici este diferit, astfel incat ele pot fi identificate in functie de aceasta trasatura, in acelasi mod in care oamenii sunt identificati in functie de amprente.
Cimpanzeii chelesc o data cu inaintarea in varsta, exact ca si oamenii.
Delfinii dorm intotdeauna cu un ochi deschis. Acestia produc sunete diferite prin care ii cheama pe ceilalti membri ai grupului. Biologii au asemanat acest proces cu cel prin care oamenii se striga intre ei.
Pinguinii se imperecheaza pe viata, iar cei care fac parte din specia Gentoo le daruiesc aleselor o pietricica, atunci cand le curteaza.
Pentru ca dintii castorilor nu se opresc niciodata din crestere, acestia trebuie sa roada in mod constant obiecte, pentru a le mentine la o lungime normala. Daca nu ar face acest lucru, dintii ar creste in cele din urma in creierul lor.
Rechinii nu au oase. Scheletul lor este facut din cartilaj (acel os flexibil pe care omul il are in ureche si nas). Un alt lucru uimitor este acela ca, rechinul, trebuie sa inoate mereu pentru a nu se ineca.
Ochii caprelor au pupile dreptunghiulare, care le ofera posibilitatea de a avea o vedere mult mai ampla si a se proteja de animalele de prada.
Cangurul este singurul mamifer cu picioare care nu poate sa mearga cu spatele.
Vaca nu transpira. Singurul loc de pe corpul unei vaci, unde exista glande sudoripare, este nasul acesteia.
Capul calugaritei (mantis religiosa) este foarte ciudat. Este singura insecta care isi poate roti capul la 360 de grade. O alta ciudatenie a acesteia este si faptul ca are 2 ochi compusi si 3 ochi simpli.
Girafa este cel mai inalt animal de pe planeta, ea avand, totodata, o limba extrem de lunga pe care o poate folosi pentru a se spala in urechi.
Pentru caini nu este niciodata liniste totala. Chiar si noaptea, ei aud o multime de sunete si de vibratii, aflate in jur sau in departare.
Struţul poate alerga mai repede decat caii iar strutii masculi pot urla ca leii.
Mustele intotdeauna zumzaie in acordul F (acord care reprezinta o combinatie de cel puţin trei note). Nu uitati acest lucru cand va tulbura linistea o musca ratacita.
Liliecii traiesc mult. Cei mai mulţi lilieci traiesc intre 10 si 20 de ani. In mod normal, unii lilieci ajung pana la varsta de 30 de ani. Cel mai in varsta liliac a fost inregistrat recent in Europa si avea 41 de ani.
Cangurii isi folosesc coada pentru echilibru, asa ca daca ridicam coada unui cangur de la pamant el nu va mai putea sari.
Tigrul prefera sa vaneze prin surprindere, astfel privind in ochii tigrului arati ca stiti de prezenta lui si el a pierdut elementul-surpriza! Din acest motiv, oamenii din India poarta adesea masti cu un al doilea chip la spatele capului.
Cel mai durabil material din lume il reprezinta matasea creata de paianjen. Oamenii de stiinta deocamdata inca nu sunt capabili sa reproduca acest material, chiar si cu ajutorul tehnologiilor existente.
Comentarii