In primul rand trebuie sa stiti ca un acvariu plantat are nevoie de substrat. Substratul se pune pe fundul acvariului si principalul sau rol este cel de suport pentru plante.
Acesta ar trebui sa aiba o grosime de 5-7 cm pentru a permite radacinilor plantelor sa se dezvolte in voie. In substrat se acumuleaza resturile de mancare si excrementele de pesti care joaca rol de nutrienti pentru plante.
Inainte de a incepe sa decorati acvariul cu diferite obiecte care se gasesc la tarabele vanzatorilor, ganditi-va ca ceea ce aveti in casa este un colt din natura care ar trebui sa fie o copie fidela dupa aceasta. De aceea nu va recomand castelele, scafandrii, scoicile din plastic si alte nebunii care se mai gasesc prin comert.
Acvariul e un colt din natura, iar in natura principalele elemente de decor sunt plantele, pietrele si lemnele. De aceea si in acvariul nostru putem sa punem si sa aranjam diferite pietre, sa formam grote sau pereti care sa dea pestilor senzatia de siguranta.
Un peste care nu are plante sau diferite elemente de decor dupa care sa se poata ascunde e un peste stresat care se poate imbolnavi usor. In lipsa pietrelor sau a plantelor se pot folosi si givece sparte din lut ars sau ceramica, caramizi, jumatati de nuca de cocos (curatate bine si fierte).
Plantele sunt cea mai importanta compenenta de decor si cea mai frumoasa deopotriva. Asa cum exista plante de uscat de toate dimesiunile, formele si culorile, asa exista si plante adaptate mediului acvatic. Exista plante considerate pentru incepatori care cresc fara a avea nevoie de conditii speciale si plante pentru avansati care cresc doar daca le oferim un mediu prielnic.
Plantele au in general nevoie de substrat dar exista si plante de suprafata -ex ceratopteris thalictroides, riccia. Pe langa substrat plantele au nevoie de o lumina corespunzatoare timp de 8-12 ore pe zi, de CO2 care este produs de pesti dar se poate aduga prin metode artifciale daca vreti plante superbe si substante nutritive care se gasesc sub forma lichida, de pastile etc.
Inainte de a cumpara o planta trebuie sa aveti grija si de unde o cumparati. Pe frunzele plantelor se pot transporta icre de melci sau diferite bacterii care pot imbolnavi pestii.
Citeste si despre Ingrijirea melcilor sau reproducerea melcilor de acvariu
Bibliografie:
Spot on with this write-up, I honestly feel this amazing site needs a great deal more attention. I’ll probably be
returning to read through more, thanks for the information!
Here is my web page Animation manche