Machiajul este o artă. Iată cateva motive

pexels freestocksorg 457701

Află în continuare:

  • Cât de veche este arta machiajului?
  • Machiajul, un bun instrument de dezvoltare personală
  • 5 motive pentru a învăța cum să (te) machiezi 

Modul în care ne machiem spune multe despre esența noastră și prin el suntem capabili să ne exprimăm cel mai bine individualitatea, astfel încât să putem fi diferiți unii față de alții și să comunicăm la nivel non-verbal cu semenii noștri.

Machiajul este foarte vechi, probabil a fost folosit încă de primele civilizații pentru practici șamane sau ritualuri complexe.

Mai mult decât atât, există deja descoperiri istorice care atestă faptul că acum trei mii de ani înainte de Hristos, vechii egipteni cunoșteau deja cele mai diverse tipuri de machiaj pentru ochi, machiajul pentru conturarea frumoasă a sprâncenelor etc.

În Japonia, gheișele au folosit pe scară largă rujuri făcute din petale de șofran zdrobit pentru a-și vopsi sprâncenele și a-și contura ochilor. În plus, știau deja de praful de orez ca produs de înfrumusețare, pe care îl foloseau pentru a-și face conturul nasului.

Cu alte cuvinte, istoria machiajului este extrem de veche, dar trebuie ca să recunoaștem că de-abia în 1920 a devenit populară la nivel global grație cinematografiei și, de atunci, este aproape posibil să urmărim creșterea năvalnică a acestei piețe, pe lângă diferitele tendințe care apar anual sau chiar sezonier.

Deși machiajul este folosit foarte mult pentru a stabili o formă de comunicare vizuală complexă, poate fi, de asemenea, eliberator și poate servi ca canal pentru fiecare persoană care tinde să se exprime în felul său.

Te-ai gândit vreodată cum te-ai simți dacă ți-ai exprima întreaga ta Ființă prin… machiaj? Pare dificil? Chiar nu este!

Inspirat de frumusețea naturală a femeilor, machiajul social are ca obiectiv principal să evidențieze ceea ce fiecare are mai frumos. Prin urmare, este utilizat pe scară largă pentru rutina zilelor obișnuite sau pentru evenimente mari, precum petreceri importante și nunți, botezuri, aniversări.

Machiajul este pentru tine o inspirație care vine din interior tinzi ca să copiezi pur și simplu ceea ce îți dictează media?

Încearcă un mic exercițiu de creativitate: pe o foaie de hârtie (nu pe laptop!), scrie: „O să-mi fac un machiaj care se conectează cu esența mea divină” și petrece câteva zile rescriindu-l și citindu-l. Dă-ți voie ca să visezi.

Peste câteva zile, universul va începe să îți prezinte noi modalități de a vă machia, moduri despre care nici măcar nu ai auzit până acum. Vei cunoaște noi culori, noi moduri de conturare, vor apărea în calea ta persoane, documentare, știri, articole despre machiaj ca prin magie și, treptat, vei începe să te exprimi într-un mod mai în acord cu propria ta esență folosind instrumentele puse la dispoziție de machiaj.

Cu toate acestea, nu te opri doar de machiaj, pentru că ești un ansamblu complex. Începe să cunoști și alte tipuri de coafuri, schimbă-ți culoarea părului dacă așa simți, încearcă până găsești locul potrivit care să exprime pe deplin ceea ce ești tu cu adevărat.

Nu îți fie frică să inovezi și să îndrăznești! Te-ai născut pentru a încerca toate versiunile tale, până ajungi la aceea care te definește cu adevărat.

Folosește ruj roșu, violet, verde, roz sau albastru. Încearcă cele mai diverse modele de umbre, contururi, după cum simți. Fii liberă să fii așa cum vrei ca să îți împărtășești frumusețea cu lumea întreagă!

5 motive pentru a învăța cum să (te) machiezi

„Machiajul nu este doar machiaj, este cinema, televiziune, istoria artei … este cultură! „, spunea  demult Pat McGrath, unul dintre cei mai faimoși artiști de machiaj din lume.

De ce să te machiezi corect singură?

  1. Vei face economii importante

Știind cum să-ți faci propriul machiaj, vei economisi mulți bani. După ce ai învățat cum să te machiezi profesional, vei începe automat să înțelegeți și ce produse cosmetice merită să folosești și de ce. Gata cu achizițiile inutile, precum ar fi un corector care nu se potrivește cu nuanța ta de piele sau o paletă ciudată de farduri pe care le poți folosi doar de Crăciun.

O să economisești cu  serviciile solicitate la saloanele de beauty. Te poți pregăti pentru evenimente atât de importante precum o zi de naștere, o petrecere de modă, un festival sau o nuntă. De ce să cheltui bani pentru serviciile unui profesionist dacă poți ca să fi tu însăți propriul artist de machiaj?

  1. Îți va crește stima de sine

Nimic nu mărește stima de sine și nu te pune pe modulul: „Sunt cea mai fermecătoare și atractivă persoană din lume!”, precum un machiaj bine făcut. Poate că nu știai, dar produsele cosmetice au într-adevăr un efect psihologic pozitiv. Cele câteva minute petrecute dimineața spre a te înfrumuseța te învață să te iubești pe tine însăți. Machiajul este, de asemenea, un mod de relaxare imbatabil.

  1. Nu ai dormit suficient? Nu dispera!

Machiajul este în același timp și un mod de camuflaj al feței tale. Dacă nu știi cum să te machiezi singură, atunci consecințele lipsei de somn, ale unei răcelii sau a unei stări de răul se va reflecta imediat pe fața ta. Este minunat dacă există ocazia să stai acasă și să te întinzi, dar ce te faci atunci când există înaintea ta o întâlnire importantă sau o zi lungă de lucru? O femeie care știe să se machieze profesional va rezolva această problemă în cel mai scurt timp: își va ascunde cearcănele, va adăuga puțin roșu în obraji și gata!

  1. Poți să fii frumoasă în fiecare zi!

Te obișnuiești repede cu lucruri bune, inclusiv cu atractivitatea ta. Ai observat vreodată cum se simte o femeie care se machiază profesional? Foarte încrezătoare din toate punctele de vedere!

De ce să nu îți permiți acest „lux” în fiecare zi? E suficient ca să urmezi un curs de machiaj profesional, să aloci doar câte 15 minute în fiecare dimineață și poți străluci ca o stea de cinema.

  1. Machiajul poate schimba spectaculos trăsăturile feței

Dacă ești obsedată de nasul tău puțin imperfect sau de absența pomeților de „model”, atunci un machiaj poate rezolva cu brio această problemă. Conturarea a fost inventată pe vremea filmelor mute (actrițele, știind că fețele lor pe film alb-negru ar trebui să fie mai expresive, și-au subliniat trăsăturile feței cu un corector de culoarea „umbră naturală”).

În plus, umbrirea corectă a tenului și forma bine aleasă a sprâncenelor pot „extinde” ochii, dându-le o formă frumoasă de migdale. Nuanțele nud lucioase și pe buze fac minuni: nu mai sunt necesare injecții.

Machiajul, pentru multe femei, a devenit ceva indispensabil în viața de zi cu zi,  din ce în ce mai mult odată cu inovația tehnologică, apar noi produse cu calități mai bune pe piață. Descoperă și tainele artei machiajului și nu vei regreta!