
Horned Nerite Snail (Clithon Corona) este un melc originar din Asia si Pacificul de Sud. Poate fi intalnit in culorile: crem, maro, negru si galben sau probabil combinatii ale acestor culori.
Melcul poate sa iasa din acvariu deoarece este considerat un melc care poate vietui si pe uscat. Daca aveti astfel de melci si ii vedeti afara din acvariu nu trebuie decat sa-i puneti inapoi in apa, nu trebuie sa va faceti griji, acestia vor supravietui daca nu au stat afara pentru o perioada prea lunga de timp. Se stie ca un melc isi paraseste acvariul cand mediul nu este optim si nu se simte comfortabil.
Poate fi intalnit sub denumirea: Horned Nerite Snail.
Hrana Clithon Corona
Acesti melci vor manca alge insa daca acestea se imputineaza, ei pot fi hraniti cu hrana pe baza de alge dar se vor hrani si cu detritus si cu resturile meselor pestilor.
Caracteristici Clithon Corona
Sunt bineveniti in acvarii deoarece sunt consumatori vorace de alge insa nu se vor atinge de plante si muschii utili. Daca in acvariu scade densitatea algelor, acestea pot fi suplimentate cu hrana pe baza de alge. Se recomanda ca acvariile sa aiba capace deoarece acesti melci vor parasi acvariul daca este ceva in neregula cu apa. Pot trai destul de mult in afara apei datorita faptului ca traiesc in zone in care mareele sunt puternice. Daca totusi melcul paraseste acvariul, puneti-l inapoi pentru ca va trai.
Sunt melci foarte pasnici si nu vor deranja nici o vietate din acvariu. Se recomanda sa fie tinuti in compania pestilor pasnici si a melcilor docili pentru a nu suferi pierderi. Se recomanda atentie in manipularea acestui melc deoarece cornitele sale pot fi destul de fragile.
Reproducere Clithon Corona
Dimorfism sexual: Melcii sunt hermafroditi, adica au atat organe reproducatoare masculine cat si feminine dar pentru reproducere este nevoie ca ovulele sa fie fecundate de un alt individ.
Au fost rar reprodusi in captivitate deoarece nu se vor reproduce decat in apa salmastra. Unii acvaristi au avut un oarecare succes in reproducerea acestora insa se pare ca puii nu au trait foarte mult.
Poze Clithon Corona
Bibliografie: