Origine
Carasul auriu Pompom este un peste care se deosebeste de ceilalti carasi aurii prin cele doua chestii ca niste boabe de piper care ii cresc in dreptul narilor de fiecare parte a capului.
I se mai spune pompon sau japonezii ii spun hanafusa.
Exista dovezi de existenta acestor pesti inca din anul 1898, dar nu se stie prea multe despre originea lor. Ei au fot exportati din Shanghai (China) si importati in Anglia abia in anul 1936.
Hrana Carasul Pompom
Carasul pompom este omnivor. Hrana lui este alcatuita din fulgi, hrana vie, fructe, legume, etc.
Avand in vedere ca acesti pesti nu pot sa manance multa mancare deo-data este bine sa fie hraniti de cateva ori pe zi. Atentie la obezitate pentru ca le afecteaza sanatatea.
Caracteristici Carasul Pompom
Carasul pompom are corpul similar cu cel al carasului cap de leu sau oranda singura diferenta fiind cele doua „bobite” care ii cresc in zona narilor.
Aceste „bobite” variaza de la individ la individ, unii le au ridicate si ferme in timp ce altii le au lasate sau dreptul gurii.
Aceste „bobite” incep sa creasca dupa aproximativ 18 saptamani si dureaza mai multe luni pana se dezvolta complet. Ele pot fi atat de mari la unii indivizi incat acestia le pot absorbi in gura cu apa de fiecare data.
Carasul auriu pompom poate avea o lungime de 12-14cm si este lipsit de inotatoarea dorsala. Nu este recomandata pastrarea alaturi de pesti activi rapizi.
Este un peste greu de procurat de crescatori pentru ca cererea este mica. Aceasta si datorita faptului ca desi exista ca specie de ceva vreme nu este cunoscuta aproape deloc.
Apa trebuie sa aiba ph-ul cuprins intre 6.5 si 7.5, iar temperatura intre 18 si 24gr. C.
Reproducere Carasul Pompom
Spre deosebire de carasul telescopic are o reproducere mai usoara chiar daca diferenta dintre sexe este mai putin evidenta ca la alte specii de carasi din cauza formei corpului.
Traieste pana la 10-15 ani sau mai mult.
Comentarii