Tigrul Alb

Tigrul Alb

Origine

Tigrii albi au ochi albastri si blana cu dungi negre. Acestia nu sunt nici albinosi, nici o specie aparte pe cale de disparitie. De fapt, la originea lor sta Tigrul Bengal Alb.

Deoarece e nevoie de doua gene recesive pentru obtinerea blanii albe, in conditii naturale, probabilitatea aparitiei unui astfel de exemplar ar fi de aproximativ una la 10 000 de nasteri.

Tigrii albi sunt o raritate in salbaticie. In ultimul secol au fost studiate doar 12 astfel de exemplare pe teritoriul Indiei. Desi exista cativa tigri albi in gradinile zoologice, reproducerea lor ramane un proces controversat din numeroase motive.

Reproducerea animalelor exotice reprezinta o industrie de milioane de dolari, iar tigrii albi sunt exploatati de catre gradini zoologice, circuri sau indivizi datorita popularitatii de care se bucura. Prezenta acestora in gradinile zoologice sau in spectacolele cu animale atrage publicul.

Caracteristici Tigrul Alb

Majoritatea indivizilor ce ajung sa adopte astfel de animale nu sunt in masura sa se ocupe de ele. Jucausii pui ajung, in cele din urma, feline pariculoase si greu de stapanit, si nu pot fi domesticite pe post de animale de companie.

Exemplarele adulte sunt galagioase si imprevizibile, avand nevoie de o cantitate de 6-9 kg de carne pe zi. Majoritatea indivizilor ce detin un astfel de animal, neavand indemanarea necesara cresterii sale, ajung sa-l eutanasieze intr-un final sau sa-l vanda vreunui circ.

Mentinerea unei populatii de animale ce prezinta anomalii transmite un mesaj negativ; din pacate, multi oameni considera reproducerea tigrilor albi in scopuri lucrative si de divertisment ca fiind un gest normal.

Tigrii de culoare portocalie se pot camufla in salbaticie, pe cand blana alba ar face dificila vanatoarea. Este gresit sa crezi ca tigrii albi isi au originea in Siberia, unde blana alba le-ar folosi drept camuflaj in zapada. La origine, sunt tigri bengalezi, iar acestia traiesc doar pe teritoriul Indiei.

Unele studii arata beneficiile mostenirii genei recesive ce determina culoarea alba a blanii. Tigrii de culoare portocalie ce mostenesc o gena recesiva au tendinta de a ajunge mai rapid la o talie mai mare. Cu toate acestea, daca animalul mosteneste doua gene recesive (de la ambii parinti), acesta se va confrunta cu numeroase probleme de dezvoltare.

Reproducere Tigrul Alb

In prezent, majoritatea tigrilor albi aflati in captivitate au fost candva pui ramasi singuri, dupa ce familia i-a fost exterminata de vanatori, rezultand ca aceste animale sunt inrudite.

Pentru mentinerea unei populatii de tigri albi, se practica incrucisarea animalelor inrudite, rezultand numeroase probleme de sanatate. Pe langa numarul mare pui nascuti morti, multi tigri sufera de diformitati si debilitate mentala. Apar defecte de natura genetica precum: deficienta imunitara, bolta palatina despicata, problemele renale sau scolioza.

Datorita ratei mari de anormalitate, multi pui sunt eutanasiati, fiind pastrate doar exemplarele demne de expozitii.

Nu incuraja spectacolele teribile cu tigri albi! Si aceste feline uriase au nevoie de o viata proprie, nealterata de grandomania omului!

Poze Tigrul Alb

Vezi si 16 cele mai inteligente animale